Fosele septice: când sunt necesare

Desi nimeni nu vrea sa stie ce se întâmpla cu apa menajera pe care o producem, acest aspect al vietii noastre cotidiene este foarte important. Datorita noilor tehnologii din ultimul secol, instalatiile sanitare au devenit mult mai igienice si precise. Astfel, fosele ecologice necesita acum o întretinere mult mai superficiala odata ce au fost instalate corect. Iar modul în care scapati de reziduuri este în puterea dumneavoastra: puteti sa apelati la o firma specializata pentru a goli fosa septica în mod periodic, puteti folosi diferite bacterii sau produse chimice care descompun pe cale naturala reziduurile ce ajung în fosa septica sau puteti dispersa reziduurile într-un câmp de scurgere printr-un sistem de tevi. De asemenea, puteti combina aceste trei variante pentru a va satisface cât mai bine nevoile.

Fosele septice sunt folosite în primul rând în zone rurale, care nu sunt racordate la sistemul principal de canalizare, si va ajuta sa scapati de reziduurile din gospodarie. In general, fosele septice nu sunt foarte scumpe, se instaleaza în numai câteva zile si sunt eficiente atâta timp cât sunt instalate si întretinute corect. Fosa septica este un recipient compartimentat construit din ciment, plastic sau fibra de sticla, al carei rol este de a procesa apa reziduala dintr-o gospodarie. Fosa septica separa reziduurile solide de cele lichide; apoi pe de o parte descompune sedimentele ce se acumuleaza cu ajutorul bacteriilor aerobe sau anaerobe, iar pe de alta parte trateaza apa reziduala obtinuta. Dupa ce trece prin acest proces de epurare, apa tratata în interiorul fosei septice este dispersata în sol (într-un câmp de deversare) printr-un sistem de tevi.

Pe de alta parte, fosele septice devin necesare în cazul proiectelor de constructie temporare, dar de mari proportii, care necesita un numar mare de muncitori pentru o perioada de timp îndelungata. In aceasta situatie, toaletele portabile pot deveni ineficiente si inadecvate. De asemenea, racordarea la sistemul municipal de canalizare poate fi costisitor si necesita destul de mult timp. In acest caz, cea mai buna solutie este instalarea unei fose septice care poate fi folosita temporar. Dupa terminarea constructiei, fosa septica poate fi scoasa la fel de usor cum a fost instalata.

Având în vedere evolutia tehnologica în domeniul foselor septice, nu veti observa nici o diferenta calitativa între un sistem de canalizare racordat la reteaua municipala si un sistem septic.

Oferta pe piata foselor septice devine din ce în ce mai variata si tocmai de aceea trebuie sa fiti atenti sa faceti alegerea potrivita. Cel mai bine ar fi sa consultati un specialist în domeniu pentru a alege o fosa septica care sa raspunda cât mai bine necesitatilor dumneavoastra.

Niciun comentariu: