Fose septice ecologice

Mediul înconjurator este foarte important pentru simplul fapt ca este casa noastra. De asemenea el ne ofera hrana pe care o mâncam, apa pe care o bem si aerul pe care îl respiram. De aceea este foarte important sa îl îngrijim cât mai bine cu putinta. O cale de a face acest lucru este sa avem o fosa septica ecologica.
Daca avem o fosa septica ecologica, multe dintre elementele daunatoare sunt retinute in loc sa fie deversate în sol. Acest lucru împiedica contaminarea pânzei freatice, protejeaza plantele si animalele. Cu alte cuvinte, o fosa septica ecologica protejeaza ecosistemul din regiunea dumneavoastra. De asemenea, procesul de tratare al apei reziduale necesita astfel mult mai putina energie decât metoda traditionala.

Golirea foselor septice
Unul dintre aspectele cele mai neplacute în a avea o fosa septica este curatarea ei în mod regulat. Este recomandat ca o fosa septica de aproximativ 4000 de litri sa fie golita o data la 3-5 ani de o firma specializata. Acesta este un lucru pe care nu ar trebui sa îl pierdeti din vedere oricât de neplacut vi se pare. Daca fosa septica nu este curatata în mod regulat, pot aparea scurgeri ce pot cauza o gama variata de probleme ecologice, pe lânga mizerie.
Totusi, exista o modalitate de a prelungi perioada dintre golirile fosei septice; acest lucru este posibil prin instalarea unui sistem ecologic numit TAM, care este prescurtarea de la Tratament Activ al Mâlului (în engleza, FAST, care înseamna Fixed Activated Sludge Treatment). Tratarea apei menajere este de asemenea dusa la un alt nivel.
Acest sistem creste volumul reziduurilor solide descompuse. Pentru acest lucru sunt responsabile bacteriile. Sistemul creeaza mediul perfect pentru bacterii, pentru a descompune reziduurile pe cale naturala. De fapt, aceste bacterii dizolva cea mai mare parte a reziduurilor, facând tratarea apei menajere mult mai usoara.

Cum functioneaza sistemul TAM?
Bacteriile sunt colonizate în camera fosei septice, îngropata în pamânt. Aceasta camera se curata singura si este ventilata. Astfel, sunt obtinute conditiile optime pentru înmultirea bacteriilor, iar pe aceasta cale între 90 si 95% dintre reziduuri sunt complet descompuse.
Pentru ca sunt descompuse mai multe reziduuri solide, nu trebuie sa va mai faceti atâtea probleme pentru golirea fosei septice, permitându-va astfel sa economisiti bani si timp.

Prevenirea contaminarii cu nitrogen
Pe de alta parte, fosele septice ecologice previn si contaminarea cu nitrogen. Acest lucru este posibil datorita procesului natural de descompunere ce are loc în interiorul fosei septice. Atunci când nivelul nitrogenului creste în mod excesiv, acesta se poate scurge în pamânt, contaminând pânza freatica, sursa apei potabile. Bacteriile din interiorul fosei septice descompun complet cea mai mare parte a nitrogenului, prevenind astfel o posibila contaminare a apei. Totusi, trebuie sa aveti grija de aceste bacterii. Nu lasati sa se scurga pe tevi cantitati mari de produse de curatat (detatrant, înalbitor, etc.), pentru ca acestea omoara bacteriile, acest lucru afectând eficacitatea fosei septice de a procesa reziduurile menajere. Nivelul nitrogenului creste si apare riscul contaminarii.
Asadar, fosele septice ecologice fac diferenta în ceea ce priveste protejarea mediului, si deci a propriei dumneavoastra vieti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu