Fose septice: modalităţi de tratare

Când vine vorba de tratarea fosei septice, aveti la îndemâna câteva optiuni. Cea mai comoda (aparent) este sa lasati problema sa se agraveze în timp în loc sa o preveniti. Totusi, daca ignorati anumite simptome si le lasati sa se extinda, cel mai probabil va veti confrunta cu probleme mult mai mari în cele din urma legate de sistemul septic.
Una dintre modalitatile de a trata sistemul septic este utilizarea produselor chimice. Uneori, când doriti sa tratati o problema, combateti simptomele, adica efectele, lasând în urma de fapt sursa lor, ce reprezinta adevarata problema. De exemplu, daca observati ca tevile de scurgere sunt înfundate, puteti folosi produse chimice foarte puternice pentru a scapa de aceasta problema.
De fapt, procedând astfel, puteti face mai mult rau decât bine pentru ca acesti compusi chimici ajung în interiorul undei fose septice si distrug bacteriile care se afla acolo. Daca numarul lor în camerele fosei septice scade, acestea nu îsi mai pot face treaba în mod eficient si sunt coplesite de volumul mare de reziduuri. Astfel, reziduurile ramân nedizolvate, într-o forma ce poate contamina mediul, pentru ca echilibrul din interiorul fosei septice este tulburat. Puteti continua sa utilizati produsi chimici pentru a masca problema, dar în cele din urma se vor acumula atât de multe reziduuri încât nu veti mai putea face nimic. Astfel, reziduurile în exces din fosa septica vor ajunge în sistemul de deversare, poluând mediul, sau chiar înapoi în toaletele si chiuvetele dumneavoastra.
O alta modalitate de a combate eventuale probleme este utilizarea aditivilor pentru fose septice ecologice. Acesti aditivi pot consista în diferite combinatii de bacterii si enzime care contribuie la maximizarea eficacitatii procesului de descompunere ce are loc in interiorul fosei septice. Poate va întrebati de ce este necesar acest surplus de bacterii din moment ce fosa septica este deja plina de aceste vietati. Problema este ca produsele de curatat ce contin înalbitori pe care le folositi, ajung pe tevile de scurgere pâna în fosa septica si omoara bacteriile. Astfel, reziduurile încep sa se acumuleze pentru ca în lipsa unui numar suficient de bacterii, procesul de descompunere a reziduurilor este încetinit considerabil. Reziduurile în exces trebuie sa ajunga undeva: fie se scurg în sol, fie ajung înapoi în casa dumneavoastra. Acest lucru este deosebit de periculos pentru ca reziduurile netratate ce se scurg din fosa septica pot contamina apa, provocând diverse boli, cum ar fi dizenteria sau hepatita.
Prin utilizarea aditivilor pentru fose septice va asigurati ca este mentinut numarul necesar de bacterii care sa „digere” reziduurile solide din fosa septica, transformându-le în produsi care nu mai sunt periculosi. Intr-o fosa septica ce functioneaza corect, acest proces de descompunere este complet în 24 de ore.
Aveti deci optiuni în ceea ce priveste tratarea foselor septice. Puteti folosi produsi chimici puternici pentru a combate anumite simptome si pentru a masca adevarata problema, sau puteti preveni aceasta problema. Oricum, este mai bine sa preveniti decât sa tratati, iar utilizarea aditivilor pentru fose ecologice este cea mai înteleapta decizie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu